Behandelingen

Op deze pagina vind u informatie over de volgende behandelingen:

 • Shiatsu
 • Therapeutische massage
 • Segmentale massagetherapie
 • Voetreflexzonetherapie
 • Oor Accupunctuur
 • Emmett Therapie
 • MSTR Scar Tissue Release
 • Dorn methode

Shiatsu

 

Shiatsu is een drukpuntmassage. Mijn mijn duimen en handen geef ik druk op de spieren. Op deze manier breng ik de spieren uit balans waarbij ik ze dwing om een nieuwe, juiste balans te vinden. Spieren hebben een geheugen. Tenzij de klachten er nog maar een paar dagen zijn, zijn er meerdere behandelingen nodig om de spieren een nieuwe balans aan te leren. Een shiatsu-prikkel werkt 8 dagen door. Hierdoor mag de behandeling maximaal 1 keer per week plaats vinden.

Therapeutische massage

Therapeutische massage, sportmassage, klassieke massage, allemaal massagesoorten die zeer veel overeenkomsten hebben. Omdat ik werk met mensen die klachten hebben, geef ik een therapeutische massage. Ik werk met en op de spiergroepen die pijn veroorzaken. Met behulp van olie ga ik deze spieren behandelen en laten ontspannen.

 

Segmentale massagetherapie

 

Het lichaam wordt mede aangestuurd vanuit het ruggenmerg. Zenuwen gaan langs de wervelkolom naar de spieren, bloedvaten, huid en organen. Als gespannen spieren de wervelkolom "strak trekken", komt er druk op de zenuw te staan. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn, dan door lage rugklachten er pijn in de voeten optreden. Andersom kan ook. Door een gebroken been kunt u lage rugklachten krijgen. Door goed te kijken naar uw klachten kan ik heel gericht de behandeling geven.

Voetreflexzone therapie

 

Uw lichaam wordt weerspiegelt in uw voet. De tenen staan voor het hoofd en delen daarvan (zoals tanden en ogen), de voetzool staat voor borst en buik, de hiel voor uw benen. Op uw voeten kan ik uw hele lichaam behandelen. Ook dingen als buikklachten, hormonale klachten en organen zijn op deze wijze zeer goed te behandelen.

Ooracupunctuur

 

Ook in het oor wordt het lichaam weerspiegelt. Met behulp van naaldjes kan ik spieren laten ontspannen, spanningen verminderen, ondersteunen bij het stoppen met roken of afvallen of helpen bij de klachten van een allergie.

Ik maak gebruik van wegwerpnaaldjes die alleen tijdens de behandeling worden geplaatst en weer verwijderd, of van verblijfsnaaldjes. Deze naaldjes blijven een aantal dagen tot een week in het oor. Ze zijn zeer klein, 2 mm slechts en afgedekt met een kleine pleister. Welke naaldjes ik gebruik is afhankelijk van uw klacht.

Emmett Therapie

 

Sinds 10 januari 2018 ben ik Emmett Therapeut. 

Bij deze techniek wordt met de facia gewerkt. De facia is een vlies, dat om de spieren, botten, organen, bloedvaten, zenuwbanen, enz ligt.

Zie dit vlies als een spinnenweb. Al deze vliezen staan met elkaar in verbinding en als 1 vlies strak wordt getrokken, dan komt er dus ook meer spanning op de andere vliezen te staan. 

 

Met behulp van de Emmett Thechniek kan ik dit vlies laten ontspannen. Dit is een zeer zachte methode waarbij het vaak amper voelbaar is dat ik aan het behandelen ben. De resultaten zijn echter spectaculair!

Dorn Methode

 

De Dorn Methode is een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd.

 

Er wordt gestart met het oplossen van beenlengteverschil. Daarna wordt het bekken recht gezet en scheefstand in de wervelkolom gecorrigeerd. 

 

Na de correctie ervaart u minder pijn en meer bewegingsvrijheid.

MSTR Scar Tissue Release

 

"MSTR® is een innovatieve, pijnvrije, natuurlijke methode om littekens te behandelen. Inmiddels is door middel van echo-onderzoek bewezen dat na 15 minuten MSTR® het litteken met meer dan 30% verbeterd is"

Eind 2019 heb ik de opleiding MSTR gevolgd. Onderdeel van de opleiding was het maken van 5 casestudies. Ik heb hiermee echt geweldige resultaten bereikt. Van 1 van mijn proefpersonen heb ik toestemming gekregen om de foto's te delen.

Deze mevrouw heeft een groot litteken in haar gezicht dat ontstaan is medio 2019. Op 20 januari 2020 heb ik haar voor het eerst behandeld. Op 4 juni 2020 heb ik haar voor de 5e keer behandeld. Foto 1 is voorafgaand aan de eerste behandeling gemaakt, foto 2 na de eerste behandeling en foto 3 na de 5e behandeling. Het verschil is duidelijk zichtbaar. Het litteken was, voorafgaand aan de eerste behandeling, deels gevoelloos. Na de 5e behandeling is het gevoel in het litteken weer bijna normaal. Dus niet alleen het uiterlijk van het litteken verandert, maar ook het gevoel. Het litteken wordt zachter waardoor ook eventuele pijn verdwijnt.

Deze methode is een hele waardevolle aanvulling in mijn praktijk!

 

De behandeling duurt, afhankelijk van de grote, tussen de 30 minuten en anderhalf uur. Een klein litteken kan in 1 keer worden behandeld, een groot litteken, bijvoorbeeld van een keizersnede, wordt visueel in bijvoorbeeld drieën gedeeld. Ieder deel van het litteken wordt 3 maal behandeld. 

Een littekenbehandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

MSTR® wordt toegepast bij:

 

 • Keizersnede littekens
 • Littekens van wervelkolom chirurgie
 • Trauma littekens, zoals we bijvoorbeeld zien op de knie
 • Littekens van hoofdwonden
 • Littekens van buik- en borstoperaties
 • Amputatie littekens
 • Onderliggend littekenweefsel door laparoscopische chirurgie
 • En in sommige gevallen is ook succes behaald met brandwondenlittekens!

 

MSTR® kan, behalve bij zichtbare littekens , ook bij diverse andere problemen ingezet worden, waaronder:

 • Plantaire fasciitis
 • Bepaalde gevallen van frozen shoulder
 • Sportblessures (zoals spierscheuringen)
 • Axillair Web Syndroom (AWS)
 • Onderliggend littekenweefsel ten gevolge van operaties of weefseltrauma's

In feite overal waar dicht fibreus weefsel voorkomt is het effectief toepasbaar.


De behandelruimte

Mijn behandelruimte bevind zich boven in mijn huis. U kunt hier alleen via een trap komen. Indien u moeite hebt met trap lopen, dan is het mogelijk dat ik bij u thuis kom om de behandeling te geven.


Klachten

Uiteraard hoop ik dat u tevreden bent over de behandelingen. Voor iedere nieuwe behandeling overleg ik met u hoe u de vorige behandeling hebt ervaren, welke klachten u op dit moment nog hebt en stel in overleg met u een nieuwe behandeling voor.

Maar mocht u toch een klacht over de behandelingen hebben en wij komen hier samen niet uit, dan kunt u terecht bij de klachtenfunctionaris die is verbonden aan de NVST. De klachten worden voor de NVST behandeld door de externe partner Quasir. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb